Konuk Yazar || Nagehan Buse

Herkese merhabalar..İlk olarak kısaca kendimi tanıtmak istiyorum ben taktakıştır&giy yakıştır bloğunun kurucusu nagehan buse..bloğumda moda, dıy projeleri, ürün yorumları ve aklınıza kozmetik ile gelebilecek her şeyi paylaşıyorum..Ayrıca ezgi'ye beni bloğunda konuk yazar olarak kabul ettiği için kendisine çok teşekkür ederim uzun zamandır severek takip ettiğim ezgi'nin bloguna konuk olmak beni heyecanlandırdı..gelelim sizler için hazırladığım yazıya şu an bütün bayanların kozmetiğe ilgisi yoğun olduğu bir dönemdeyiz ve bildiğiniz gibi makyaj ürünleri kusurlarımızı kapatsa da ilerde daha büyük kusurlar çıkarıyor önümüze, bende bunun üzerine makyaj öncesi ve sonrası bakımı hakkında sizleri bilgilendirmek için bir yazı hazırladım umarım beğenirsiniz.Makyaj öncesi bakımı titizlikle yapılmalı çünkü en ufak bir kusur makyajını kötü gösterebilir..


MAKYAJ ÖNCESİ YAPILMASI GEREKENLER :

  •  Makyaja başlamadan evvel yüz mükemmel bir şekilde yıkanmalıdır. Eğer yüzde daha önceden kalan makyaj artıkları varsa yüz iyice temizlenmelidir.
  •  Makyaja başlamadan önce nemlendirici krem uygulanmalıdır. . Nemlendirici sürülen yüzde makyaja başlamak için 5 dakika kadar beklenmelidir.
  •  Makyaja başlamadan yapılması gereken bir diğer işlem diş temizliğidir. Dudaklara uygulanacak rujun daha hoş bir görünüm sergilemesi için mutlaka dişler fırçalanmalıdır.
  • Dudak bakımında diş fırçası kullanmak yeterli olacaktır. Diş fırçası ile hafif dudakları fırçalamak dudakların daha dolgun görünmesini sağlar. Bu sayede sürülen ruj daha kalıcı ve güzel/pürüzsüz duracaktır.
  • Makyaja başlamadan önce göz kapaklarına far bazı uygulanmalıdır. Uygulanan bazın amacı kullanılacak farın uzun süre kalıcı kalmasını sağlamaktır. Far bazı kullanılan gözlerde makyaj tazelemeye ihtiyaç duyulmaz..

MAKYAJ SIRASI NASIL OLMALI?

İlk olarak teninize uygun fondöteni seçin ve ilk olarakta uygulamayı fondötenle yapın. Cildinizi makyaja hazır hale getirmek ve matlaştırmak için kullanın ve göz makyajına geçin.

Göz makyajında sırasıyla far ve göz kapaklarını ortaya çıkarmak için highlighter sürün. Eyeliner ve rimel ile göz makyajınızı tamamlayın. Kaşlarınızdaki boşlukları doldurmayı unutmayın, allığınızı sürüp kıyafetinize uygun ruju da sürdünüz mü hazırsınız...Unutmadan ruju sürmeden önce rujunuza uygun dudak kalemi ile dudak kenarlarını ince ince çizin ve ondan sonra rujunuzu sürün...en sonda makyaj sabitleyici spreyinizi de sıktınız mı makyajınız uzun süre sabit kalır cildinizde..




MAKYAJ SONRASI BAKIMI?
  • Alnınızı temizlemeye tam ortadan başlayın ve önce sola, sonra sağ tarafa doğru devam edin. Sol-sağ gezinmelerini aşağı yukarı kaydırarak alnınızın tümünü temizlediğinizden emin olun. 
  • Göz bölgesine geldiğinizde hassasiyet oranınızı iki katına çıkarmalısınız. Tavsiyemiz, göz makyajınızı temizlerken yüzük parmağınızdan yardım almanız. Nedenini merak edenler için hemen açıklayalım; yüzük parmağınız diğer parmaklarınıza oranla daha yumuşak bir dokunuş gerçekleştirecektir. Çünkü bu parmağın baskı yoğunluğu diğerlerine göre daha azdır. Parmağınıza doladığınız pamuğu göz kapağınızın iç kısmından dış kısmına doğru nazikçe gezdirin. Bu işlemi makyajınız tamamen temizlenene kadar sürdürün. 
  • Yüzünüzdeki makyajı daima dairesel hareketler yardımıyla aşağıdan yukarı doğru yapın.. Bu, cilt yüzeyinde hapsolmuş kir, bakteri ve yağlardan kurtulmanıza yardım edecektir. 

Umarım beğenmişsinizdir..tekrardan ezgi'ye çok teşekkür ederim ve siz değerli izleyicilere de yayınımı okuduğunuz için çok teşekkür ederim..Eğer bloguma uğramak isterseniz taktakıştır & giy yakıştır..Hepinize iyi günler dilerim..

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nagehan'a çok teşekkür ederim, bloğuna bakmayı unutmayın lütfen :)

Share this:

CONVERSATION

0 yorum:

Yorum Gönder